Skip to content

Veiledning for bladdesign

Industrielle kniver er verktøy som brukes i en rekke bransjer, for eksempel bilindustrien, flyindustrien og bygg- og anleggsbransjen. Bauccor kan og vil hjelpe deg gjennom hele designprosessen, fra research og konseptuell design til design og valg av materiale og overflatebehandling for ditt spesifikke bruksområde. Ikke nøl med å kontakte oss når som helst i designprosessen.

1. Forskning og konseptuell design

Når du skal designe en industriell klinge, er det første trinnet å undersøke og konseptualisere designet. Dette trinnet er viktig fordi det gir deg mulighet til å fastsette de spesifikke kravene til bladet, i tillegg til det overordnede designet.

Researchfasen bør omfatte en studie av den spesifikke bransjen eller applikasjonen der bladet skal brukes. Denne studien vil hjelpe deg med å forstå bladets unike egenskaper og gi deg innsikt i konkurrentene, og du bør være i stand til å utvikle et konseptuelt design for bladet ditt.

2. Definere bladets geometri:

Researchfasen skal gi deg en idé om de viktigste kravene til skjæreprosessen og hvilken type klinge du trenger. Deretter kan du begynne å definere egenskapene til bladet som oppfyller de spesifikke skjærekravene som er:

A. Bladtype:
Bestem hvilken type blad som kreves basert på skjæreoppgaven, for eksempel rette, sirkulære, buede eller spesialformede blader.

B. Bladets dimensjoner:
Definer de nødvendige dimensjonene på bladet, inkludert lengde, bredde og tykkelse, for å sikre riktig passform og kompatibilitet med skjæremaskinen eller prosessen.

C. Bladets kantkonfigurasjon:
Spesifiser egggeometrien, f.eks. rett, takket, kamtakket, sag, tannet eller glatt, basert på ønsket skjæreytelse og materialet som skal skjæres.

D. Montering av bladet:
Angi hvordan bladet skal monteres, f.eks. fastspenning, bolting eller en spesifikk monteringsmekanisme, basert på skjæremaskinen eller prosessen.

E. Bladmateriale:
Velg riktig materiale for bladet basert på skjærematerialet, hardhet, slitestyrke og miljø. Vi tilbyr flere materialer, for eksempel

F. Fasens hardhet:
Bestem ønsket hardhetsnivå på bladet for å sikre at det tåler skjærekreftene og opprettholder skarpheten over tid.

G. Bladbelegg og overflatebehandling:
Vurder å bruke belegg eller overflatebehandling for å forbedre bladets ytelse, redusere friksjonen, øke hardheten og forbedre korrosjonsbestandigheten.

H.Bladetsstabilitet og stivhet:
Sørg for at bladets utforming gir tilstrekkelig stabilitet og stivhet for å minimere vibrasjoner, nedbøyning og forvrengning under skjæreprosessen.

FÅ ET TILBUD

Bladtype:

Hos Baucor tilbyr vi fire typer kniver:

Rett
Rivekutt
Tverrsnitt
Mitter kutt
Skråkant
Spilleautomater
Sirkulær
Rivekutt
Tverrsnitt
Mitter kutt
Skråkant
Spilleautomater
Buet
Rivekutt
Tverrsnitt
Mitter kutt
Skråkant
Spilleautomater
Tilpasset
Rivekutt
Tverrsnitt
Mitter kutt
Skråkant
Spilleautomater

Rett
Fordeler

- Svært effektiv for kontinuerlige kutt

- Effektiv og rask skjæring

Bruksområder

- Trebearbeiding
- Metallbearbeiding
- Næringsmiddelindustri
- Emballasje

Sirkulær
Fordeler

- Egnet for et bredt spekter av bruksområder

- Gir rene og presise kutt

- Minimalt spill av materiale

Bruksområder

- Metallbearbeiding
- Papir og trykk
- Emballasje
- Plastskjæring

Buet
Fordeler

- Ideell for buede og intrikate kutt

- Jevne og presise kutt

Bruksområder

- Lær- og tekstilindustrien

Tilpasset
Fordeler

- Optimalisert for spesifikke skjæreoppgaver

- Tåler krevende forhold

Bruksområder

- Medisinsk
- Luft- og romfart
- Bilindustrien

Nedenfor er noen eksempler på industrielle kniver :

Konfigurasjon av kniveggen:
Den viktigste delen av bladet er skjæreeggen. Her tilbyr vi ulike konfigurasjoner, inkludert enkle og komplekse former.

Rett
Sag
Skulptert
Serrated
Glatt
Tannede kniver
Sirkulær
Sag
Skulptert
Serrated
Glatt
Tannede kniver
Buet
Sag
Skulptert
Serrated
Glatt
Tannede kniver
Tilpasset
Sag
Skulptert
Serrated
Glatt
Tannede kniver

FÅ ET TILBUD

Montering av bladet:

Når du har valgt bladets form, kan du definere hvordan det skal monteres på maskinen.

Våre rette kniver kan monteres på maskiner ved hjelp av motstykker.

To hull

To spor

Paringsflate og et hull

Avhengig av skjærekraften kan det være nødvendig med flere hull for å overføre kraften fra sylinderen. Hullene kan være gjennomgående, forsenkede eller forsenkede.

Ingen hull

Våre sirkulære kniver har et senterhull for å justere kniven i forhold til den roterende aksen og en kilespor eller et hull for å overføre det roterende dreiemomentet til skiven. Avhengig av skjærekraften kan det være nødvendig med flere hull for å overføre kraften fra motoren. Hullene kan være gjennomgående, forsenkede eller forsenkede.

Deretter holdes skiven på plass av et klemmesystem, for eksempel en mutter.

Bladets materiale:

Det neste du må gjøre, er å velge bladmateriale, for hvert bruksområde krever et spesifikt materiale og/eller en spesifikk overflatebehandling. Valget avhenger av:

  • Tiltenkt bruksområde
  • Skjæremiljø
  • Ønskede egenskaper som hardhet og korrosjonsbestandighet.

Materialene du velger, må oppfylle kravene til bladet og være egnet for produksjonsprosessen. Vurder ulike materialer som karbid, høyhastighetsstål (HSS), rustfritt stål og verktøystål.

Bladbelegg og overflatebehandling:

Bladspissene kan også belegges med ulike materialer for å øke motstanden mot slitasje eller korrosjon. Vi tilbyr ulike belegg og overflatebehandlinger som wolfram-, krom- eller diamantbelegg.

3. Valider konstruksjonen:

Før du går videre med produksjonen, er det viktig å validere designet ved hjelp av numeriske analysemetoder som finite element-analyse (FEA) eller prototyping. Du kan bruke raske prototypemetoder som 3D-printing for å få en praktisk evaluering av designets funksjonalitet, ergonomi og passform i maskinen der det skal brukes. Hvis det er nødvendig, kan du endre designet basert på tilbakemeldingene fra analysen eller prototypen.

Konklusjon

Å designe et industrielt blad er en komplisert prosess som krever en dyp forståelse av bladets krav, bruk av avanserte designverktøy og fokus på detaljer. Ved å følge trinnene ovenfor kan designerne skape et industrielt blad som optimaliserer funksjonalitet og ytelse.